Näe ja koe, Nähtävyys

Naantalin museo

Naantalin kiehtova historia

Vanhassa kaupungissa sijaitsevan Naantalin museo on kahden puutalorakennuksen kokonaisuus, jotka yhdessä luovat mielenkiintoisen katsauksen Naantalin historiaan. Naantalin vuonna 1443 perustetun Birgittalaisluostarin yhteyteen rakentunut Naantalin ”Armonlaakson” historia kietoutuu luostariin, kylpylään ja sijaintiin Turun sekä saariston kupeessa.

Naantalin museo on mukava käyntikohde, jonne kannattaa varata aikaa 1-2 tuntia. Museokauppa Säsöngissä on myynnissä mielenkiintoista kirjallisuutta ja matkamuistoja.

Naantalin museon Humppi ja Hiilola esittelevät Naantalin puutalokaupungin elämää

Naantalin museon kaksi rakennusta ovat nimeltään Humppi ja Hiilola. Humpissa sijaitsee museon lipunmyynti, arkeologinen näyttely Naantalin varhaisimmista ajoista sekä Birgittalaisluostarin pienoismalli. Kesäkaudella Humpissa voi tutustua vaihtuviin erikoisnäyttelyihin, jotka esittelevät Naantaliin historiaa erilaisista näkökulmista. Humpin kiinteistössä voi arkeologisten löytöjen kautta oppia Naantalin luostarimenneisyydestä ja kaupungin kehittymisestä. 

Humpin kiinteistössä voi arkeologisten löytöjen kautta oppia Naantalin luostarimenneisyydestä ja historiallisista kerrostumista. Humpissa on myös vaihtuvat erikoisnäyttelyt ja Hiilolan kiinteistö vie kävijän 1800-luvun interiööreihin, jotka esittelevät miten porvaristo eli pikkukaupungissa. Hiilolan pihassa on lasten leikkiaitta, jossa perheen pienimmät viihtyvät. Suojaisan ja vehreän puutarhan perältä löytyy käsityöläisten asumista kuvaava Sau-Kallion talo. Yhtenäinen museoalue pihapiireineen ja ruusutarhoineen luo viehättävän ympäristön aistia menneen ajan tunnelmaa.

Pienoismalli luostarielämästä

Naantalin museon Humpin kiinteistössä on esillä pienoisnäyttely ”Elämää Naantalin luostarissa”. Näyttely kertoo nuoren naisen tulosta luostariin, juhlallisesta nunnaksi vihkimisestä kirkon pääalttarin edessä sekä katkelmia elämästä luostarin sisätiloissa.

Naantalin museon keltainen ulkoseinä, jossa ikkuna ja jonka yläpuolella lukee museo.

Tutustu Naantalin museoon mobiilioppaiden avulla!

Naantalin museo on julkaissut kaksi mobiiliopastusreittiä, joiden avulla voit itsenäisesti tutustua aiheisiin omassa tahdissa ja vaikka pienissä palasissa.

Mobiiliopastukset toimivat kaikenlaisilla älylaitteilla – kännykällä, tabletilla tai pöytätietokoneellakin. Käyttöä varten ei tarvitse ladata erillistä sovellusta, vaan reittiin pääsee verkkoselaimen kautta tai QR-koodin avulla. Mobiilioppaan käyttö on ilmaista.

Mobiiliopastuksia on kaksi: Muistomerkkejä ja -laattoja sekä Hiilolan pihapiiri.

Molemmat Naantalin museon mobiilioppaat löytyvät tältä sivulta: http://tarinasoitin.fi/naantalinmuseonmediaoppaat

Aukioloajat

15.5.-31.8.2021 ti–su klo 11–18.

Juhannusaattona suljettu.

Museon Humppi (Mannerheiminkatu 21) on avoinna vuoden ympäri keskiviikkoisin klo 12-15.  

Talvikaudella yleisö pääsee tutustumaan ainoastaan Humppiin ja tästä syystä aikuiset pääsevät tutustumaan museoon lastenlipun hinnalla (3 €) ja lapset ilmaiseksi.

Humpissa sijaitsevaan museokauppa Säsonkiin voi tulla ostoksille ympäri vuoden, eikä se edellytä museon pääsymaksun ostoa.

Pääsylippujen hinnat

5€/aikuinen, 3€/lapsi (7–17 v.)

Naantalin museossa käy maksuvälineenä Museokortti.

Naantalin museoon voi varata käynnin muina aikoina ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla, 02 435 2727 tai museo@naantali.fi.

Naantalin museon yhteystiedot

Vanhakaupunki, Katinhäntä 1 ja Mannerheiminkatu 21
p. 02 435 2727
museo@naantali.fi
www.naantali.fi/museo