Näe ja koe, Aktiviteetti, Ryhmämatka, Nähtävyydet

Naantalin vanha kaupunki

Vanha Naantali

“Nyt me lopetamme tämän kaupunkien palamisen ja rakennamme kaupunkiin suuren kadun. Se tulee tähän ja sen nimi on Isokatu, se on näin leveä ja paloturvallinen, ja teillä on kolme päivää aikaa purkaa talonne ja siirtää ne minne haluatte, mutta katu tulee tähän”.

Kenraalikuvernööri Pietari Brahe 1600-luvun Naantalissa

Seikkaile vanhan kaupungin kapeilla kujilla

Hattu, Isokarhu, Jeremias, Pusa, Humppi, Tymppi… Vanhan kaupungin kaikilla taloilla on oma nimi.

Tutustu vanhan kaupungin kapeisiin kujiin ja sen viehättävään ainutlaatuiseen tunnelmaan, nauti upeista maisemista Rakkaudenpolulla ja vieraile Mannerheiminkadun putiikeissa, kahviloissa ja gallerioissa.

Kesällä järjestettävät opastukset Vanhan kaupungin kierrosKeskiaikaisen luostarikirkon salat sekä Naantalin museon kuuntelukävely Kaikuja keskiajalta tutustuttavat matkailijan vanhan kaupungin historiaan, henkilöihin ja tarinoihin.

Jos haluat niin voit myös kierrellä vanhassa kaupungissa ihan vain itseksesi omassa rauhassa. Ihastut varmasti!

Opastettuna kuulet enemmän!

Naantalin vanhan kaupungin opastetulla kierroksella kerrotaan tarinoita menneisyydestä

Vanhan kaupungin opastetut kierrokset

Vanhan kaupungin opastetulla kierroksella kuullaan Naantalin auringosta, kylpylä-ajasta, Naantalin erikoisista asukeista, piparkakuista ja Tokka-Lotastakin. Lähde mukaan kuulemaan ja ihmettelemään lähes 600-vuotisen kaupungin mennyttä elämää. Opastettu kävelykierros Naantalin vanhassa kaupungissa lähtee Visit Naantalin toimiston edestä keskikesällä kerran viikosta. Opastus pidetään suomeksi ja tiivistetään tarvittaessa matkan varrella ruotsiksi ja englanniksi. Kierros kestää tunnin.

Tämä kierros sopii kaikille vanhoista puutaloista sekä Suomen keski-aikaisesta historiasta kiinnostuneille. Kierroksen aikana kuullaan otteita aina luostari-ajoista nykypäivään asti. Yhdistä Naantalin vanhan kaupungin kierrokseen opastus Kultarannan puutarhassa tai vaikkapa illanvietto Naantalin rannan ravintoloissa tai Teatteri Emmassa.

Ajankohdat ja hinta

Opastettuja vanhan kaupungin yleisökierroksia järjestetään kesäkaudella tiistaisin. Lähtö Visit Naantalin toimistolta.

10 €/aikuinen

6 €/lapsi (4-14v)

Opastetut kierrokset järjestää Visit Naantali. Oikeudet muutoksiin pidätetään.