Syömään, kahville, siiderille?

Saaristolaisherkkuja, ihania leivonnaisia, eksoottisia gourmet-makuja, tuoretta ja terveellistä lähiruokaa – niistä on Naantalin ravintolamaailma tehty!

Naantalin sijainti lähellä maaseutua ja paikallisia lähituottajia näkyy naantalilaisten ravintoloiden lautasilla. Rymättylän kuuluisat uudet perunat, luomutilojen herkut, leipomoiden taidonnäytteet, kahvipaahtimojen maut ja paikallisoluet ja -omenakuohuviinit ovat ilahduttavia paikallisia erikoisuuksia, joita pääsee maistamaan Naantalissa.

Satokalenteria kunnioittaen Naantalin ravintoloiden herkut ovat tuoretta ja maittavaa lähiruokaa jokaiseen makuun. Kokeile Naantalin matkalla myös ravintoloiden kalaherkkuja, sillä saaristossa niiden maut ovat parhaimmillaan!

Ruokakummit

Naantalin omat ruokakummit jakavat parhaat vinkkinsä paikallisiin ruokaherkkuihin. Lue kummien suosikit naantalilaisista ravintoloista sekä lähituottajien laadukkaista raaka-aineista ja poimi talteen parhaat reseptit.

Naantalilainen Riku Eerola käy ravintoloissa viikoittain. Hän on testannut kaikki Naantalin ja Turun ravintolat – niitä on yhteensä yli 600. 

Lähituottajat

Naantalissa ja sen lähialueilla toimii lukuisia pienyrittäjiä, jotka tuottavat laadukkaita raaka-aineita niin kaupunkilaisten, turistien kuin koko Suomessa asuvien tarpeisiin. Osa tuottajista myy herkkujaan suoramyyntinä omalta tilalta.