Merimaskun nähtävyydet kulttuurimaisemissa

Merimaskun kulttuurimaisemaan kuuluvat pellot metsäsaarekkeineen sekä kauniit niityt ja vanhat hakamaat katajineen.
Merenrannat venevajoineen kertovat kalastuselinkeinosta.

Kollolan kotiseututalo

Kotiseututalossa vaalitaan paikallista Merimaskun alueen kotiseutuhistoriaa ja -perinnettä. Kollola on entinen Merimaskun Järvensuun kylän Isotalon torppa, joka on lunastettu itsenäiseksi 1920-luvulla. Torppa sijaitsee Taattistenjärven tuntumassa, vanhan Merimasku-Rymättyläntien varrella.

Osoite Kollolantie 2, Merimasku.

Muinaishaudat Villivuorella, Merimaskun pururadalla ja Taattisten tilan luontopolulla

Villivuori on merkityksellinen Merimaskun kulttuurihistoriassa. Jääkauden jälkeen se oli paljas ulkoluoto, mutta pronssikaudella 1500-300 eKr. alueella oli jo jonkin verran asutusta, josta kertovat muinaiset hautarauniot, hiidenkiukaat. Kulku Villivuorelle on haasteellinen ja luontopolun alku on aikojen saatossa peittynyt.

Visit Naantalilta (p. 02 435 9800) voit tilata paikallisen eräoppaan mukaasi opastamaan Villivuorelle. Muinaishautoja löytyy myös Merimaskun pururadan läheisyydestä sekä Taattisten tilan luontopolun varrelta.

Merimaskun kirkko

Merimaskun ensimmäinen puukirkko oli rakennettu jo vuonna 1648 kirkkosalmen rantaan, vesitien varrelle. Vuonna 1726 sen tilalle rakennettiin nykyinen ristikirkko, joka on Suomen kuudenneksi vanhin jatkuvassa käytössä oleva puukirkko.

Merimaskun seurakunta

Kirkon esittelyn ja opastuksen erikokoisille ryhmille voit varata Visit Naantalista, p. 02 435 9800.

Pappila

Nykyinen pappila on rakennettu vuonna 1913. Pappilan hieno rakennus on rakennushistoriallisesti merkittävä ja maisemallisesti kauniilla paikalla.