Persoonallinen Rymättylä ja Röölä

Rymättylässä matkailija pääsee nauttimaan saariston kauneudesta liikkuipa hän sitten autolla, pyörällä, moottoripyörällä tai veneellä. Maisemia voi ihailla myös Aaslan Karhuvuoren näköala- ja ilmavalvontatornista. Keskustassa sijaitsevat kaupat ja muut tavallisimmat palvelut. Kesälauantaisin keskustassa on torimyyntiä. Välillä voit virkistäytyä Kirkkolahden uimarannalla, jonka vieressä on myös leikkipaikka kiipeilytelineineen.

Röölän kulttuurisatama

Kulttuurisatama Röölässä nähtävyyksinä ovat Silliperinnekeskus Dikseli ja Myllymuseo.

Rymättylässä kunnioitetaan perinneruoka silliä niin paljon, että sinne avattiin 17.6.2010 Silliperinnekeskus Dikseli. Sillinvalmistuksen perinteitä kunnioittavassa museossa on näytillä sillinvalmistuksen koko prosessi pyynnistä suolaukseen. Dikselissä on myös teatterikäyttöön soveltuva näyttämö, jota voi vuokrata.

Sisäänpääsymaksu Dikseliin: 4€, lapset alle 16 v. ilmaiseksi. Ryhmät voivat varata opastuksen Visit Naantalista. Myllymuseoon on vapaa sisäänpääsy.

Sillitie 2, 21150 Röölä
p. 044 974 8711

Lisätietoja ja aukioloajat löytyvät käyntikohteiden nettisivuilta:

Röölän kylähuone

Röölän kylähuoneella tapahtuu vuoden ympäri. Tutustu kylähuoneen tapahtumiin Röölän nettisivuilla.

Rymättylän keskiaikainen harmaakivikirkko

Rymättylän kirkko on omistettu apostoli Jaakob vanhemman nimelle ja muistolle. Kirkon vanhin osa on sakasti, joka on rakennettu 1300-luvun alkupuolella paikalla olleen puukirkon yhteyteen. Kivikirkko rakennettiin 1300-luvun lopulla tai 1400-luvun alussa.

Kirkossa on kolme Jaakobin pyhiinvaellusaiheista veistosta. Niistä vanhin, alkuperäisin värein säilynyt, hieno 1350-luvun puuveistos tunnetaan nimellä Rymättylän hymyilevä Jaakko. Maalaukset ovat Suomessa keskiajan viimeiset, 1520-luvulla tehdyt.

Pyhän Jaakobin harmaakivikirkko sijaitsee aivan kirkonkylän keskustassa ja sen välittömässä läheisyydessä on nuotanvetäjäpatsas.
Rymättylän seurakunta

Kesäisin kirkko toimii tiekirkkona.
Voit varata ryhmällesi kirkko-opastuksen Visit Naantalista, p. 02 435 9800.

Rymättylän museo (Kirjalan kirkkotie 2)

Rymättylä on saaristopitäjä, jonka historiaan liittyy keskeisesti nuottakalastus. Niinpä Rymättylän museossa esitellään paitsi rymättyläläistä talonpoikaista asumista yleensä myös erityisesti nuottakalastusta ja siihen kuuluvaa esineistöä. Museo sijaitsee entisen Maskulaisten talon vanhassa päärakennuksessa. Pihapiirissä ovat mm. tuulimylly, luhtirakennus, savusauna ja venevaja vanhoine rymättyläläisveneineen. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä.

Museoalueella sijaitsevassa makasiinissa esitellään nuottakalastusta pysyvässä näyttelyssä.

Rymättylän Teatteri

Rymättylän Teatteri on vuonna 1997 toimintansa aloittanut vapaaehtoisvoimin kesäisiä näytelmäelämyksiä toteuttava kesäteatteri. Harrastustoimintamme kulmakivinä ovat omistautunut yhdessä tekeminen ilon kautta ja rakkaudesta teatteriin sekä tietenkin paikalliset tukijoukot.

Rymättylän Teatterissa on alusta alkaen esitetty pääosin kotimaisia, viihdyttäviä näytelmiä. Vuosien saatossa on näyttämöllä nähty muun muassa Mies, joka ei osannut sanoa ei( 1998), Tulitikkuja lainaamassa (2005), Puhelinluettelo (2019) ja monta muuta hupaisaa kertomusta paikallisella mausteella sävytettynä.
Rymättylään on Naantalista matkaa vain noin 15 km ja teatteri sijaitsee aivan kirkonkylän keskustan tuntumassa, 200 metriä historialliselta kivikirkolta. Teatterimatkan voi tehdä vaikka veneillen, sillä palokunnan vierasvenesatama on myös kävelymatkan etäisyydellä.

Lisätietoa toiminnastamme ja ihmisistä teatterin takana saa nettisivuiltamme sekä seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa.

Tervetuloa viihtymään Rymättylän Teatteriin ja tutustumaan Naantalin saaristoon!

Lisätietoja Rymättylän Teatterin nettisivuilta ja parhaillaan esityksessä olevista näytelmistä Visit Naantalin tapahtumakalenterissa.

Email: info@rymattylanteatteri.com

Facebook
Instagram: @rymattylanteatteri