Lomalle Naantaliin

Naantaliin on helppo tulla vuoden ympäri. Täältä löydät tietoa pysäköinnistä, julkisesta liikenteestä ja muista matkustustavoista aurinkoiseen saaristokaupunkiin.

Saapuminen Naantaliin julkisilla kulkuneuvoilla

Naantali sijaitsee vain 16 km päässä Turusta, josta liikennöi busseja säännöllisesti Naantaliin. Turkuun pääsee puolestaan kätevästi julkisen liikenteen avulla, joko bussilla tai junalla.

Pitkänmatkan bussien lähtö- ja päätepysäkki Turussa on Turun linja-autoasema. Naantaliin kulkevat paikalliset bussilinjat menevät Turun linja-autoaseman vierestä.

Juna-asemalta ei ole suoraa linja-autoyhteyttä Naantaliin vaan asemalta täytyy suunnatta ensin joko Turun keskustaan tai linja-autoasemalle.

Yhteydet

  • Turun paikallisliikenne ja reittiopas  www.foli.fi. Linjat 6 ja 7 Turusta Naantaliin sekä linjat N2 Naantalista Merimaskuun ja N4 Naantalista Rymättylään.
  • Rautatieasema p. 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm), www.vr.fi.
  • Velkualle ja Livonsaareen liikennöi lisäksi Vainion Liikenne, jonka aikataulut löytyvät osoitteesta www.matkahuolto.fi.
  • Saaristolauttojen aikataulut www.lautta.net
  • Lossien aikataulut www.finferries.fi
  • Taksi, p. 0200 100 41
  • Turun lentoasema, p. 020 708 4717

Linja-autolla Turusta Naantaliin

Turusta Naantaliin pääsee näppärästi bussinumeroilla 6 ja 7. Turun paikallisliikenteen Fölin sivuilla on reittiopas sekä bussiaikataulut Turusta Naantaliin.

  • Turun keskustan lähtöpysäkki linjoille 6 ja 7 Naantaliin on T82, Linnankatu (Pääkirjaston vieressä).
  • Lähin pysäkki Turun linja-autoasemalta Naantaliin sijaitsee Aninkaistenkadulta (McDonaldsin puoleinen pysäkki).

Matkan kesto liikenteestä riippuen on noin 35min-50min. Naantalissa lähtö- ja päätepysäkki on Aurinkotien päässä. Pysäkki on keskustan läheisyydessä ja lyhyen kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista ja Muumimaailmasta.

Helsingistä tai Tampereelta Naantaliin

Helsingin tai Tampereen suunnasta saavuttaessa voi käyttää joko junaa tai linja-autoa.

Linja-autovuoroja on päivittäin useita, tarkemmat aikataulut löydät Matkahuollon sivuilta.

Helsingistä tai Tampereelta Turkuun pääsee kätevästi VR:n junilla ja lähtöjä on päivässä useita. Tarkemmat aikataulut löydät VR:n sivuilta. Juna pysähtyy Turun rautatieasemalle, josta on noin 1.5km matkaa lähimmälle Naantaliin vievälle bussipysäkille Aninkaisenkadulle (Mc Donaldsin puoleinen tie). Tämän matkan pystyy kätevästi taittamaan myös taksilla, joita löytyy rautatieasemalta.

Naantalissa viihtyy helposti kauemminkin, Visit Naantalin kautta saat varattua myös mukavat majoituskohteet. Varaa kauttamme majoitus 24/7 joko vanhan kaupungin idyllissä tai korkeatasoisissa hotelleissa. Viihdyt varmasti!

Merireitit

Ruotsin Kapellskäristä ja Ahvenanmaan Långnäsistä pääset suoraan Naantalin satamaan Finnlinesilla

Turun matkustajasatamaan pääset Ruotsista Viking Linella ja Tallink Siljalla. Paikallisliikenteen linja 1 vie satamasta Turun keskustaan, josta linjat 6 ja 7 jatkavat Naantaliin.

Höyrylaiva s/s Ukkopekka kulkee kesällä Turku–Naantali–Turku -väliä kahdesti päivässä.

Turun lentoasema

Turun lentoasema, p. 020 708 4717. Paikallisliikenteen linja 1 vie lentoasemalta Turun kauppatorille, josta linjat 6 ja 7 jatkavat Naantaliin. Linjan 1 aikataulut www.foli.fi.

Finnlinesin laivoilla ripeästi Naantalista suoraan Ruotsiin ja Ahvenanmaalle!

Finnlinesin matkustaja-rahtilaivoilla pääset ympäri vuoden Naantalista Ruotsiin ja Ahvenanmaalle. Matka-aika Kapellskäriin on alle 9 tuntia ja Maarianhaminan kupeeseen Långnäsiin vain 5 tuntia.

Täyden palvelun risteilyjä vaivattomasti

Kesäaikaan lähtöjä Naantalista Långnäsin kautta Kapellskäriin on kolme päivässä. Laivoilla on buffetravintola, baari, myymälä ja leikkihuone sekä hyttejä joka lähtöön. Laivareitillä kuljetetaan vain ajoneuvollisia matkustajia.Tervetuloa automatkalaiset, karavaanarit, motoristit ja pyöräilijät! Muistathan, että Finnlinesin Star Clubin jäsenenä saat aina etuja laivamatkoista ja ostoksista laivan taxfree-myymälässä.

Psst! Buffetateriat laivalla sisältyvät aina matkalipun hintaan. Ruotsiin matkustettaessa tarjoillaan kaksi buffetateriaa ja Ahvenanmaalle mentäessä yksi.

Naantali–Långnäs–Kapellskär aikataulu

Lisää tietoa risteilyvaihtoehdoista Finnlinesin nettisivuilla.

Pysäköinti Naantalissa

Naantalin ja erityisesti vanhan kaupungin kesä on vilkas, mikä tietää kaduille tuhansia jalankulkijoita, polkupyöräilijöitä, moottoripyöräilijöitä ja pysäköintipaikkoja etsiviä autoilijoita. Vanhassa kaupungissa on rajallinen määrä maksullisia ja aikarajoitteisia pysäköintipaikkoja, minkä lisäksi pysäköintiä valvotaan tehostetusti. Kuparivuoren pysäköintialueella pysäköinti on maksutonta.

Maksullisilla alueilla pysäköinnin voi maksaa käteisellä, kortilla tai mobiilimaksulla. Naantalissa ovat käytössä Easypark– ja Parkman-sovellukset. Naantalin vanha kaupunki on pihakatualuetta, jossa ei ole yleistä pysäköintiä.

Muumimaailma on järjestänyt omalta osaltaan pysäköintialueen, josta on linja-autokuljetus Muumimaailman portille ja takaisin.

Lisätietoa Muumimaailmaan saapumisesta

Muille kuin Muumien vieraille on tarjolla lukuisia vaihtoehtoja.
Ohessa karttaan merkittynä tärkeimmät päivän pysäköintiin sopivat alueet.

Lisätietoa Naantalin pysäköinnistä
Tulostettava versio Naantalin pysäköintipaikoista

Faktoja pysäköinnistä Naantalissa:

Pysäköintipaikan maksullisuuden voimassaoloajasta ilmoitetaan lisäkilvellä. Jollei voimassaoloaikaa ole ilmoitettu, maksuvelvollisuus on voimassa aina. Maksun suorittamista osoittava pysäköintilippu on pysäköimisen ajaksi sijoitettava näkyville tuulilasin tai sivulasin sisäpuolelle niin, että lipun etupuoli on kokonaisuudessaan ulkoapäin nähtävissä ja luettavissa.

Monien keskustan katujen pysäköintiä on rajoitettu pysäköintikiekolla. Saapumisajaksi merkitään pysäköinnin alkamista seuraava lähin tasa- tai puolitunti. Pysäköintikiekko on sijoitettava näkyvälle paikalle tuulilasin sisäpuolelle niin, että se on ulkoapäin luettavissa (ei esim. auton penkille).

Pysäköinti Naantalin vanhankaupungin läheisyydessä on maksullista kesäkaudella. Talvella pysäköinti on maksutonta ja parkkipaikkoja on mm. Maariankadulla ja Kaivokadulla. Varmista kuitenkin kesäkauden ulkopuolella Naantaliin saapuessasi pysäköinnin maksullisuus joko parkkisovelluksesta tai parkkipaikkojen pysäköintikilvistä sekä pysäköintiautomaateista.

Pysäköinninvalvonta

Parkkipaikkaa etsiessä on hyvä muistaa, että kesällä Naantalissa valvotaan pysäköintiä tehostetusti.

Naantalin kaupungin pysäköinninvalvonta