Ryhmämatka, Museot, Nähtävyydet

Puutalojen tarinoita ja taiteilijaelämää

Axel Haartmanin taidetta ja kulttuurihistoriaa kiertokävelyllä Naantalissa

Vietä mukava päiväretki Naantalissa puutalokaupungin merkittävimmissä käyntikohteissa. Retkipäivän aikana vieraillaan idyllisen Naantalin hurmaavassa vanhassa kaupungissa, jonka museorakennukset sekä luostarinäyttely tulevat tutuiksi opastetuilla kierroksilla. Hiilolan vanhan porvariskodin pihapiirissä tutkitaan museon yrttitarhaa, jonne on kerätty Armonlaakson luostarissa kerättyjä yrttejä. Naantalin vanhan kaupungin ryhmäopastus on miellyttävä tapa tutustua merkittävän luostarikaupungin historiaan.

Kiertokävelyllä Naantalissa tutustutaan myös Naantalin luostarikirkkoon sekä keskiaikaisen birgittalaisluostarin sijaintipaikkaan. Lopuksi vieraillaan Axel Haartmanin taiteilijakodissa, joka on säilynyt alkuperäisasussaan ja on yhä koti upeille taideteoksille. Päivän kruunaa herkullinen lounas Naantalin rannassa. Lounaan jälkeen ryhmällä on omatoimista aikaa tutustua Naantalin vanhan kaupungin ostosmahdollisuuksiin ja taidegallerioihin.

Tämä retki sopii ryhmille, jotka ovat kiinnostuneita kulttuurikohteista ja historiallisista rakennuksista. Päiväretki ja Naantalin vanhan kaupungin ryhmäopastus valottavat kaupungin historiaa ja päivä kauniissa puutalokaupungin merellisessä miljöössä auttaa oivaltamaan miksi Naantali on antanut inspiraatiota taiteilijoille kautta aikain.

Casa Haartmanin huoneen seinä, jossa neljä henkilömaalausta kehyksissä. Seinää vasten lipasto ja kaksii tuolia, nainen istuu ja nojaa lipastoon.

Esimerkki retken aikataulusta

Klo 10.00 Tervetulokahvit Naantalin vierasvenesatamassa
Klo 10.45 Opastettu tutustuminen Naantalin vanhaan kaupunkiin, Naantalin museoon ja Casa Haartmaniin.
Klo 12.45 Opastettu kävelykierros luostarikirkossa
Klo 13.30 Lounas Naantalin rannan ravintolassa

Puutalojen tarinoita ja taiteilijaelämää -retken hinta

Alk. 55 €/hlö

Hinta on voimassa kun mukana min. 15 maksavaa osallistujaa, ei vapaita. Maksimiosallistujamäärä on 30 henkilöä, jolloin ryhmä vierailee kohteissa porrastetusti. Tällöin matkanjohtaja ja kuljettaja pääsevät mukaan veloituksetta.

Hinta voimassa tiistai-lauantai. Pyhähinta lasketaan erikseen. Retken kesto on n. 5 tuntia. Muutokset mahdollisia.

Puutalojen tarinoita ja taiteilijaelämää -ryhmähinta sisältää

*Naantalin vanhan kaupungin ryhmäopastuksen, Naantalin museolla ja Casa Haartmanissa (3h)
*sisäänpääsymaksun Naantalin museoon ja Casa Haartmaniin
*tervetulokahvit suolaisella tai makealla kahvileivällä
*lounaan