Ryhmämatka, Merelle ja saaristoon, Opastettu kierros ryhmille

Trokarit ja pirtukuninkaat

Salakuljettajien saaristo hauskana bussiretkenä

Pirtu oli vahvasti läsnä 1900-luvun alkupuolen saaristolaisyhteisössä. Suhtautuminen salakuljetukseen vaihteli, trokausta paheksuttiin tai ihannoitiin, sitä katsottiin läpi sormien, siihen osallistuttiin olosuhteiden pakosta tai omasta halusta sekä yritettiin myös kitkeä pois yhdessä virkavallan kanssa. Tämä retki sopii myös mainiosti sokkoretkeksi!

Salakuljettajien saaristo vie ryhmän saaristoon pirturetkelle, suoraan salakuljetuksen saaristonäyttämölle. Merimaisemia ihailtaessa kuullaan huimia tarinoita kieltolain ajoista, pirtukuninkaista ja saariston historiasta. Ryhmien bussiretkellä opitaan mm. se että hauki ei välttämättä olekaan kala, kohdataan trokari ja nautitaan myös kahvia, kova tee -paukut sekä maittava lounas. 

Sokkomatkana kierros on saanut ryhmiltä paljon positiivista palautetta vauhdikkuutensa ja mielenkiintoisen sisältönsä ansiosta. Saaristoretket ja bussimatkat saarille ovat ikimuistoinen tapa viettää päiväretki Naantalissa!

Sokkoretkiainesta!

Tämä retki sopii kieltolain (1919-1932) aikaisista jännittävistä salakuljetusajoista ja tarinoista kiinnostuneille. Lain oli tarkoitus raitistaa Suomen kansaa, mutta viinan salakujetuksesta ja myymisestä tulikin monelle suomalaiselle elinkeino.

Bussiretkellä saaristoon voi eläytyä hurjiin tarinoihin aikana, jolloin Alkon ovet eivät vielä olleet auenneet eikä keskioluesta R-kioskeissa osattu edes haaveilla. 

Esimerkki aikataulusta

Retken kesto n. 4.5 tuntia

Klo 10.30 Tervetulokahvit Naantalissa
Klo 11.00 Teemaopastus Trokarit ja pirtukuninkaat bussiretkenä Naantalin saaristossa
Klo 12.30 Lounas
Klo 15.00 Retki päättyy

Lähtöpaikka

Trokarit ja pirtukuninkaat -retken hinta

Alk. 52 €/hlö

Hinta voimassa kun ryhmässä min. 35 maksavaa osallistujaa. Tällöin matkanjohtaja ja kuljettaja pääsevät mukaan veloituksetta.

Hinta voimassa maanantai-lauantai. Pyhähinta lasketaan erikseen.

Retken kesto on n. 4,5 tuntia. Muutokset mahdollisia.

Trokarit ja pirtukuninkaat ryhmähinta sisältää:
  • Aloitus- tai päätöskahvit ja kahvileivän
  • Teemallisen opastuksen retken ajan (4h)
  • Kova tee-paukku
  • Lounaan retkipäivän aikana