Etusivu, Suosittelemme, Näe ja koe, Aktiviteetti, Nähtävyys, Opastettu kierros, Teemakierros, Tapahtumat

Kultarannan puutarhan kierrokset

Kultarannan puutarha

Kultarannan puutarhassa järjestetään kesäaikaan opastettuja kävelykierroksia yksittäisille vierailijoille ja etukäteistilauksesta ryhmille (ryhmäopastuksia voidaan järjestää keväästä myöhäiseen syksyyn). Kaunis muotopuutarha on yksi Naantalin päänähtävyyksistä, joka ihastuttaa vierailijoita kukkaloistollaan, suihkulähteillään ja kauniilla paviljongeillaan vuodesta toiseen.

Yleisökierros puutarhassa onkin mainio tapa tutustua paikan mielenkiintoiseen historiaan ja puutarhan erikoisuuksiin. Kultarannan aukioloajat ovat tarkkaan määritellyt, joten tutustuhtan kierrosten aikoihin etukäteen ja tulet paikalle hyvissä ajoin. Kierroksille on rajallinen määrä paikkoja.

Kierroksilla ei vierailla alueen rakennuksissa. Liput ennakkoon verkosta, lippuja paikan päällä ainoastaan mikäli paikkoja on jäljellä.

Liput Kultarannan puutarhaan ennakkoon verkosta!

Alk. 13 €/aikuinen

Kierrokselle on rajallinen määrä paikkoja. Suosittelemme lippujen ostoa ennakkoon, jotta varmistat mukaanpääsyn.

Saapumisohje Kultarantaan

Miten Kultarantaan pääsee? Kultarannan puutarhan osoite on Kordelininkatu, Naantali. Puutarhan portin vieressä on maksuton parkkialue sekä lipunmyynti- ja wc-rakennus. Kierrokset lähtevät rakennuksen luota puutarhaan. Matkaa Naantalin keskustasta Kultarantaan on noin 2,5 kilometriä.

Lippuja kierroksille on rajallinen määrä. Liput etukäteen Visit Naantalin verkkokaupasta tai Visit Naantalin toimistolta Naantalin vanhasta kaupungista.

Kultarannan puutarhakierrokset

8.6.-24.6. ja 15.8-5.9.2021

Suomenkieliset opastukset tiistaista sunnuntaihin
Klo 13.30-14.15
Lisäksi 25.-27.6.2021 klo 14.30-15.15

25.6.-14.8.2021

Suomenkieliset opastukset tiistaista sunnuntaihin
Klo 13.30-14.15 
Klo 14.15-15.00 
Klo 14.30-15.15

25.6.-14.8.2021 Kieliopastukset

Tiistaisin klo 13.00-13.45 ruotsiksi
Lauantaisin klo 13.00-13.45 englanniksi

25.6.-14.8.2021 Teemaopastukset suomeksi

Presidenttiemme kesät Naantalissa keskiviikkoisin klo 13.00-14.00 
Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta torstaisin klo 13.00-14.00
Kultarannan puutarhan Taidekierros perjantaisin klo 13.00-14.00 

Astele satavuotiaan puutarhakuningattaren syövereihin

Yleisökierroksia muotopuutarhassa järjestetään keskikesällä tiistaista sunnuntaihin Kultarannan aukioloaikojen puitteissa. Maanantaisin puutarha on kiinni. Puutarhakierroksilla kävellään oppaan seurassa 45 minuutin pituinen reitti läpi muotopuutarha eri osien, varaa kierrokselle kuitenkin aikaa noin tunti. Reitti on pääosin helppokulkuista hiekkapolkua, ainoastaan paviljonkien kohdilla on muutamia askelmia.

Mikäli olet aikeissa tutustua puutarhaan ensimmäistä kertaa, suosittelemme lämpimästi osallistumaan opastetulle puutarhakierrokselle, joita järjestetään tiistaista sunnuntaihin (katso tarkemmat kellonajat alempaa). Tämän lisäksi puutarhaan on mahdollista tutustua keskikesällä mielenkiintoisilla teemakierroksilla kuten Presidenttiemme kesät sekä Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta. Kokeile myös kierrosten yhdistämistä ja saat monipuolisen näkemyksen valtakuntamme ykköspuutarhan historiasta ja sen kesäasukkaiden vaiheista.

Kierrokset ovat suosittuja ja niille on rajallinen määrä paikkoja. Lipun kierroksille voi ostaa ennakkoon Visit Naantalin verkkokaupasta. Suosittelemme pääsylippujen ostamista etukäteen verkkokaupasta, jotta varmistat pääsysi puutarhan opastuskierroksille.

Online-lipunmyynti saman päivän kierroksille sulkeutuu klo 12.00. Lipunmyynti Kultarannassa aukeaa 30 minuuttia ennen päivän ensimmäistä kierrosta ja lippuja voi ostaa paikan päältä, mikäli paikkoja on jäljellä. Osta liput ennakkoon puutarhakierrokselle Visit Naantalin verkkokaupasta. Ostathan pääsylipun kierrokselle ennakkoon verkkokaupasta, jotta varmistat pääsysi puutarhaan.

Kultarannan pysäköintialueen osoite: Kordelininkatu, Naantali. Lemmikkieläinten tuominen puutarhaan on kielletty. Kultarannan upeaan muotopuutarhaan kannattaa tutustua yleisökierroksella. Kierrokset lähtevät Kultarannan pysäköintialueen luota .

Puutarhaan voi tutustua myös omatoimisesti kesäkaudella perjantai-iltaisin 18.00 – 20.00. Tarkista tarkemmat ajat ja poikkeukset Kultarannan puutarhan info-sivulta.

Puutarhan teemakierrokset

Taidetta, presidenttien eri aikakaudet ja veikeä Mamselli Kupiainen… 

Presidenttiemme kesät Naantalissa 30.6.-11.8.2021

Teemaopastus puutarhan 100 vuotiaasta historiasta ja 12 presidentistä.

Kultarannan puutarhan kukkaloiston lisäksi kierros antaa toisenlaisen kulttuurihistoriallisen katsauksen Suomen satavuotiseen historiaan. Vuosisadan aikana ovat Kultarannan kesät täyttyneet monitahoisista tapahtumista ja persoonallisista presidenteistä, jotka ovat vaikuttaneet meidän suomalaisten elämään. 

Ajankohdat ja liput

Keskiviikkoisin klo 13.00-14.00 Opastus suomeksi. Huom! Puutarhassa ollaan 45 minuttia kierroksen pituudesta.

Alk. 13 €/aikuinen

Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta 1.7.-12.8.2021

Hauska teemakierros, jolla ollaan pilke silmäkulmassa

Laukauksia Kultarannassa? Intiaaneja puutarhassa? Lähde mukaan faktaa ja fiktiota yhdistelevälle teemaopastukselle, jonka aikana kuullaan mitä presidenttimme ovat Kultarannassa tehneet ja mitä kaikkea kulissien takana onkaan tapahtunut. Oppaana toimii kaikkia presidenttejä palvellut sympaattinen Mamselli Kupiainen, jolta saattaa vahingossa lipsahtaa salaisuus, jos toinenkin.

Ajankohdat ja liput

Torstaisin klo 13.00-14.00 Opastus suomeksi. Huom! Puutarhassa ollaan 45 minuttia kierroksen pituudesta.

Alk. 13 €/aikuinen

Kultarannan puutarhan Taidekierros 2.7.-13.8.2021 –

Kierroksella tutustutaan Alfred Kordelinin säätiön ja Tasavallan presidentin kanslian järjestämään taidenäyttelyyn puutarhan alueella

Kierroksella esitellään Kultarannan puutarhan kesän 2021 veistokset sekä kuullaan kuvaus Alfred Kordelinin alkuperäisestä taidepuistosuunnitelmasta.

Ajankohdat ja liput

Perjantaisin klo 13.00-14.00 Opastus suomeksi. Huom! Puutarhassa ollaan 45 minuttia kierroksen pituudesta.

Alk. 13 €/aikuinen

Yksitysopastus puutarhassa

Tiesitkö, että kaikki Kultarannan puutarhan kierrokset voi varata yksityisesti omalle ryhmällesi?

Oma opas Kultaranna puutarhaan

Varaa yksityisopastus Kultarannan puutarhaan kätevästi Visit Naantalisa. Tutustu myös Visit Naantalin tarjoamiin mukaviin Kultarannan puutarhan retkipaketteihin ja lähde ryhmämatkalle päiväksi tai useammaksi Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin.

Varaa opas Visit Naantalista, p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com