Näe ja koe, Aktiviteetti, Lähialue, Nähtävyys, Teemakierros, Tapahtumat

Louhisaaren kummituskierrokset

Kummitteleeko Louhisaaressa?

Kolahtelevia ovia, narisevia askeleita… Uskallatko lähteä mukaan Louhisaaren fiktiivisille kummituskierroksille pimeään kartanoon?

Louhisaaren kummituskierrokset palaavat jälleen syksyllä 2021

Louhisaaren kartanon ovet avautuvat jälleen lokakuussa jännittävän kummituskierroksen merkeissä. Upean kartanokohteen synkkään menneisyyteen ja kiehtoviin ihmiskohtaloihin tutustutaan oppaan johdolla, huumoria unohtamatta. Osittain fiktiivisellä kierroksella tutustut mystisen herraskartanon erilaiseen historiaan sekä tarinoihin, joita ei peruskierroksella kuulla. Silmät kannattaa pitää auki, sillä muutama kummituskin saattaa kierroksella esiintyä. Kierros on K15.

Yleisöltä runsaasti kiitosta saaneet kierrokset toteutetaan kartanossa max. 20 henkilön ryhmissä. Kierroksen aikana vieraillaan linnan kaikissa kolmessa pääkerroksessa ja käydään jopa normaalisti yleisöltä suljetussa kellarissa!

Lähdöt kartanon pihalta tiettyinä iltoina lokakuussa ja marraskuun alussa (Louhisaarentie 244, Askainen), opastus suomeksi. Katso tarkemmat ajankohdat ja tapahtumatiedot Louhisaaren kummituskierrosten Facebook-tapahtumasta. Kaikki kierroksiin liittyvä tiedottaminen tapahtuu Facebook-tapahtumassa. Kierroksille ei tehdä ennakkovarauksia, kaikki liput myydään sähköisesti verkkokaupassa. Paikan päällä Louhisaaren kartanolla ei ole lipunmyyntiä.

Louhisaaren kummituskierrokset ovat suosittuja ja kierrokset ovat olleet joka vuosi loppuunmyytyjä. Suosittelemme lippujen hankkimista hyvissä ajoin, jotta varmistat pääsysi syksyn kummittelevimpaan tapahtumaan!

Psst! Louhisaaren kummituskierros on hauska ohjelmaidea muun muassa Halloweeniin. Hanki siis lippusi, pukeudu teeman mukaisesti ja lähde viettämään ikimuistoinen Halloween yksin, kaksin tai porukalla.

Lähdöt kartanolinnan pihalta (Louhisaarentie 244, Askainen), opastus suomeksi. Kierros on K15.

Louhisaaren kummituskierrosten liput

Alk. 25 €/hlö

Hintatyypit

Tutustu myös uusiin yöpymispaketteihin:

Yhdistä kummituskierroksiin miniloma Naantalin Kylpylässä. Kutkuttavan jännittävään hemmottelupakettiin kuuluu myös maittava lounas. Tutustu ajankohtiin Visit Naantalin matkapakettikaupassa.

Liput Louhisaaren kummituskierroksille vain Visit Naantalin verkkokaupasta. Kierros on K15 ja kestää noin 45 minuuttia. Yhdelle kierrokselle otetaan 20 henkilöä.

Fiilistele kummituskierrosten tunnelmaan ennen tai jälkeen kartanon opastukierroksen nauttimalla kahvi/tee ja herkullinen kummitusleivos Louhisaaren kartanokahvilassa. Kahvila on poikkeuksellisesti auki kummituskierroslaisia varten kierrosiltoina. Aukioloajat saattavat vaihdella järjestettävien kierrosten lukumäärän mukaan, tarkistathan ajankohtaiset tiedot suoraan Louhisaaren kartanon kahvilalta.

Osta liput Louhisaaren kummituskierrokselle ennakkoon Visit Naantalin verkkokaupasta. Kierrokselle pääset varausvahvistusta (jossa näkyvät kierroksen päivämäärä ja kellonaika) vastaan, valmistaudu siis näyttämään se mobiililaitteen näytöltä tai tulosteena.

Mikä on Louhisaaren kartano?

Louhisaaren kartano on upea käyntikohde Askaisten maaseudulla. Kesäkaudella linnaan on auki museona ja siellä järjestetään opastuskierroksia (tutustu aukioloaikoihin Louhisaaren virallisilla nettisivuilla). Syksyn tullen Louhisaari kuitenkin hiljenee kunnes suositut Louhisaaren kummituskierrokset alkavat lokakuussa. Tutustu kummituskierroksiin tällä sivulla ja varaa paikkasi pian. Kierrokset ovat olleet kaikkina vuosina loppuunmyytyjä.

Louhisaaren kummituskierroksen työryhmä:

Käsikirjoitus: Niina Repo
Ohjaus: Teija Söderholm
Tuotanto yhteistyössä: Visit Naantali, Suomen kansallismuseo ja Louhisaaren kartano, Naantalin Teatteri

Tärkeää tietoa Louhisaaren kummituskierroksesta:

Ajo-ohjeet Louhisaaren kartanolinnalle:

Louhisaaren kartano sijaitsee Askaisissa ja sen osoite on Louhisaarentie 244, 21240 Askainen. Virallinen tie kulkee Askaisten kirkolta ja saapuu kartanolinnan pihalle. Huomioithan, että jotkut karttasovellukset saattavat neuvoa mutkittelevan tien läpi peltojen pienen kärrypolun kautta kartanolle. Tästä syystä on hyvä pyrkiä suuntaamaan ensin Askaisten kirkolle ja siitä lähteä seuraamaan virallista tietä kartanolle. Tie lähtee Askaisten kirkkoa vastapäätä, tien laidassa on sininen viitta ”Louhisaari 2”.

Saapuessasi hiekkatien päähän, ennen linnanpihaa, tien oikealla puolella on tilava parkkialue, jonne voit jättää auton maksutta. Parkkialueelta kävelyä kartanolle on pari sataa metriä. Huom! Linnalle johtavalla kujalla on pimeää iltaisin, joten varaudu taskulampulla. Muistathan kuitenkin, että kierroksella ei taskulamppua saa käyttää.

Turvallisuus Louhisaaren kummituskierroksella

Olemme koonneet Turvallisesti tapahtumissa -ohjeistuksen ja pyydämme kaikkia lippuja varanneita tutustumaan ohjeisiin ennen osallistumista kierrokselle.