Näe ja koe, Nähtävyys, Opastettu kierros, Teemakierros, Tapahtumat

Presidenttiemme kesät Naantalissa

Presidentillinen teemakierros Kultarannan puutarhassa

Suomen tasavallan presidentit ovat viettäneet kesiään Naantalin Kultarannassa jo vuodesta 1922. Kultarannan historiasta ja maatamme johtaneista 12 presidentistä kertovalla Presidenttiemme kesät -teemakierroksella saadaan erilainen kulttuurihistoriallinen katsaus Suomen ykköspuutarhaan ja sen kesäasukkaisiin.

Kierroksella kuljetaan samaa reittiä kuin puutarhan esitelykierroksilla, mutta aiheena ovat eri presidenttien aikakauden puutarhassa. Kierros sopii Suomen ja Kultarannan historiasta kiinnostuneille Teemakierrokseen voi myös kätevästi yhdistää Kultarannan puutarhakierroksen, joka alkaa klo 14.00.

Suomen kesän keskipiste Naantalissa

Presidenttiemme kesät -teemakierros on mukaansatempaava tapa tutustua Suomen kiinnostavimman puutarhakohteen ainutlaatuiseen historiaan. Kultarannan puutarhan kukkaloiston lisäksi kierrokse aikana tutustutaan Suomen satavuotiseen historiaan uudesta näkövinkkelistä.

Vuosisadan aikana ovat Kultarannan kesät täyttyneet monitahoisista tapahtumista ja persoonallisista presidenteistä, jotka ovat vaikuttaneet naantalilaisten sekä suomalaisten elämään. 

Lähtö Kultarannan pysäköintialueen luota. Opastus vain suomeksi. 

Ajankohdat ja liput

Keskiviikkoisin 30.6.-11.8.2021 klo 13.00-14.00. Opastus vain suomeksi.

13 €/aikuinen

5 €/lapsi 4–14 v.

Huom! Myös alle 4-vuotiaalle on varattava paikka kierrokselle.

Kierros kestää 45 minuuttia ja sen aikana liikutaan oppaan seurassa. Puutarhan kukkaloistosta ja arkkitehtuurista kiinnostuneiden on mahdollista jatkaa puutarhan esittelykierrokselle (erillinen maksu). Molemmat kierrokset kulkevat samaa reittiä.

Kierros voidaan toteuttaa esteettömästi. Lemmikkieläinten tuominen puutarhaan on kielletty opaskoiria lukuunottamatta.

Huom! Maksimiosallistujamäärä kierrokselle on 30 hlöä. 

• Ethän osallistu kierrokselle sairaana tai mikäli lähipiirissäsi on ollut koronavirustartuntoja
• Noudatathan kierroksella turvavälejä ja huolehdit hyvästä käsihygieniasta
• Lipuilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta
• Huom! Ryhmät voivat varata Visit Naantalin kautta yksityisopastuksen puutarhaan. Varaukset Visit Naantali p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com.

Ryhmävaraukset Kultarannan puutarhaan

Ryhmien on mahdollista varata Kultarannan puutarhaan yksityisopastus Visit Naantalin kautta. Mahdollisia lähtöaikoja ja teema-aiheita on useita, kysy vaihtoehtoja. Kultarannan puutarha on kiinni talvikaudella sekä maanantaisin.

Lisätiedot ja varaukset Visit Naantalista p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com.