Herkuttelupaikat, Lähituottajat

Nordic Gelato Factory

POHJOISMAISIA MAKUJA JA YKSINKERTAISIA YHDISTELMIÄ

Nordic Gelato Factoryn vegaaniset ja gluteenittomat artesaanijäätelöt valmistetaan käsin Naantalissa aitoja raaka-aineita käyttäen. Valikoimasta löytyy simppeleitä ja pohjoismaisia makuyhdistelmiä – ananasta, kookosta ja mangoa ei näiden jäätelöiden joukosta löydy. 

Nordic Gelato Factorya pyörittävällä Heidi Lindroos-Kantosella on takanaan kiireinen kesä. Kotimaan matkailun räjähdysmäisen kasvun ja ulkomaan matkailun pysähtymisen myötä jäätelöyrittäjän kesä alkoi kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja päättyi elokuun viimeisenä – parhaimpina iltoina Naantalin rannassa sijaitsevaa pientä kioskia pidettiin auki iltakymmeneen asti. 

Nordic Gelato Factory

– Ranta kuhisi porukkaa läpi kesän ja tunnelma oli sama kuin silloin ennen vanhaan. Kaikki odotukseni ylittyivät reippaasti. 

Unelma omasta jäätelötehtaasta 

Nordic Gelato Factoryn tarina alkoi vuonna 2017, kun Lindroos-Kantonen oli mukana ruoka-alan ammattilaismessuilla. Viereisellä messuosastolla esiteltiin jäätelökonetta ja erilaisten jäätelöiden valmistusta. Lindroos-Kantonen maistoi ensimmäisen kerran elämässään kaurajäätelöä ja ihastui heti sen upeaan makuun. Silloin hän päätti, että haluaa kokeilla sellaisen valmistusta itsekin. Hän työsti ajatusta vuoden ja irtisanoutui palkkatyöstään vuonna 2018. 

– Mieheni piti ajatusta hulluna ja ajatteli sen olevan vain turhanpäiväinen päähänpisto. Pidin kuitenkin pääni sillä tiesin tämän olevan juttu, jota todella haluan tehdä. 

Nordic Gelato Factoryn valikoimassa maistuvat tumma suklaa, mansikka, pistaasi, uuniomena, suolakaramelli ja sitruuna. Jäätelöt valmistetaan aidoista raaka-aineista eikä niihin lisätä väriaineita. Lindroos-Kantosen ajatuksena on alusta asti ollut se, että käytetyissä raaka-aineissa pysytään tunnistettavissa, pohjoismaalaisissa raaka-aineissa sekä simppeleissä ja puhtaissa mauissa, sesongin raaka-aineita suosien. 

Pohjoismaisia makuja maailmalle 

Jo ennen yrityksen perustamista Lindroos-Kantosen toiveena oli saada myyntipaikka Naantalin rannasta, jossa hän voisi testata ideaansa ja kysyä kaupunkilaisilta ja turisteilta, löytyykö markkinoilta tilaa vegaanisille jäätelöille. 

Nordic Gelato Factoryn myyntipiste satamassa.

– Jäätelöt otettiin hyvin vastaan. Tänä vuonna perustin osakeyhtiön ja palkkasin alkuvuodesta nuoria kausiavuksi. Tulevaisuudessa haluaisin jäätelöni myyntiin muuallekin kuin Naantaliin, esimerkiksi pääkaupunkiseudulla riittäisi jo kysyntää. Myös ravintoloihin toimittaminen on ajatuksissa. Tällä hetkellä jäätelöäni löytyy ainoastaan Turusta Nordic Pizza Companyn listalta.  

Pohjoismaiset vegaanituotteet ovat nyt kovassa huudossa maailmalla. Lindroos-Kantonen uskoo, että hänen käsin tehdyille jäätelöilleen löytyisi sopiva kolo myös ulkomaiden markkinoilta. Silloin tuotanto olisi kuitenkin järkevä siirtää maailmalle, sillä jäätelön kuljettaminen Suomesta tuntuu liian haastavalta. Se on kuitenkin yksi hänen unelmistaan. 

– Olen todella onnellinen siitä, että olen pitänyt pääni ja vienyt tätä yritystäni määrätietoisesti eteenpäin. Nyt on minun hetkeni. Isäni totesi parisen vuotta sitten, että jäätelön valmistaminen on varmasti hyvä harrastus. Tämän kesän jälkeen hänkin on sitä mieltä, ettei tämä mitään harrastamista ole, Lindroos-Kantonen nauraa. 

NORDIC GELATO FACTORY

Mannerheiminkatu 1
21110 Naantali